Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Джинсові міста Чой Со Янга

Зі старих джинсів художник створює неймовірні картини

Джинсові міста Чой Со Янга
Джинсові міста Чой Со Янга

Молодий корейський художник Чой Со Янг творить урбаністичні пейзажі зі… старих джинсів, знайдених на секонд-хенді. Кожному гудзичку, шву, кишеньці, петельці автор знаходить своє призначення — вони стають вулицею, вікном чи навіть цілою будівлею.

Найчастіше Чой Со Янг «ма­лює» свій рідний Пусан — друге за величиною місто Республі­ки Корея і величезний її порт. Море і гори, що оточують місто, знаходять неймовірно реаліс­тичне втілення у колажах моло­дого художника. Однак найбіль­ше заворожують висотні будівлі і тісні квартали, нанизані один на одного різнопланові будин­ки в азійському стилі. Роботи Чой Со Янга йдуть з аукціонів за шаленими цінами. До прикладу, був випадок продажу однієї ро­боти на аукціоні «Крістіс» за… 276 тисяч доларів!

Та, попри таку широку попу­лярність, особистість і біографія майстра залишаються загад­кою. Навіть стосовно статі ав­тора — чоловік це чи жінка — різні сайти видають суперечливу ін­формацію. Відоме лише місто, у якому він начебто живе і дата його (її) народження — 1980.

Читайте також: «Раджу людям цікавитися одягом, який був характерний для краю, де живуть чи народилися»

Схожі новини