Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З 14 лютого у 33 трамваях Львова пасажири можуть самостійно відчинити двері

Тестовий режим запроваджують для економії тепла у салонах, однак послуга не буде доступною у “час пік”

З 14 лютого у 33 трамваях Львова пасажири можуть самостійно відчинити двері
З 14 лютого у 33 трамваях Львова пасажири можуть самостійно відчинити двері

З 14 лютого пасажири львівських трамваїв самостійно відчинятимуть двері салону для економії опалення у вагонах. Йдеться про чотири трамваї «Електрон» та 29 трамваїв «Берлінців», які обладнані спеціальною кнопкою біля дверей, яка подає сигнал водію.

Вас може зацікавити: Яма на ямі!

Нагадаємо, у січні львів’яни скаржилися, що у салонах деяких трамваїв холодно, начебто, винні в цьому насамперед водії, які не вмикають опалення. Тоді у ЛКП «Львівелектротранс» журналісту «ВЗ» пояснили: температурний режим понижується через те, що на зупинках водій за протоколом відчиняє усі двері і тепло «втікає».

Як пояснила «ВЗ» фахівчиня зі зв'язків з громадськістю та пресою ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська, є кілька нюансів щодо відкривання дверей. Перший — це можна робити лише на фіксованих зупинках електротранспорту, другий — не можна буде відкрити двері у «час пік» (з 7:00 год по 10:00 год та з 16:00 по 20:00 год).

Тестовий режим персоналізованого відкривання-закривання дверей триватиме до 31 березня 2022 року. Опалення у салонах трамваїв та тролейбусів водій вмикає при зниженні температури довкілля до мінус 2 градусів і нижче.

«Зокрема, у „Берлінцях“ зовні біля кожної пари дверей є сенсорна кнопка, — продовжує розмову Ольга Бачинська. — Пасажир прикладає до кнопки долоню і водій отримує сигнал про те, що треба відкрити двері. Такі кнопки є і з зовнішньої, і з внутрішньої сторони трамваю. Водій відкриває самі ті двері, звідки поступив сигнал кнопки. Таким чином у салонах буде зекономлено тепло».

Читайте також: «За що платимо 60 гривень? За шмат пластику, який не працює?«

Фото з Фейсбуку Львівелектротрансу

Схожі новини