Передплата 2024 «Добра кухня»

Уряд розширив програму «єПідтримка»: хто зможе витрати тисячу на комуналку?

  • 09.02.2022, 16:15
  • 1 011

Кабінет Міністрів ухвалює рішення про розширення ініційованої Президентом програми «єПідтримка», яке буде діяти вже з лютого

Уряд розширив програму «єПідтримка»: хто зможе витрати тисячу на комуналку?
Уряд розширив програму «єПідтримка»: хто зможе витрати тисячу на комуналку?

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на черговому засіданні уряду в середу, 9 лютого.

«Розширюємо функціонал програми. Українці, яким більше ніж 60, а також особи з інвалідністю I та II груп зможуть використати „ковідні“ кошти на придбання ліків та оплату житлово-комунальних послуг уже в цьому місяці», — повідомив Шмигаль.

Крім того, термін використання тисячі гривень, яку виділяють за вакцинацію від коронавірусу, продовжили з 4 до 9 місяців з дня зарахування коштів на рахунок.

Прем'єр-міністр додав, що з 14 березня українці, які зробили бустерне щеплення, отримають додаткову допомогу у розмірі 500 гривень.

Нагадаємо, що з 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка», що передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти міг отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку «Дія» зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Уряд 19 січня 2022 року ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1 тис. грн на ліки.

З 7 лютого отримати 1 тис. грн в рамках програми «єПідтримка» зможуть українці від 14 років, які мають дві дози щеплення від COVID-19.

Читайте також: За «ковідну тисячу» накупив у сільський дитсадок книжечок

Схожі новини