Передплата 2024 ВЗ

Чотири натуральні продукти, які зміцнять ваш імунітет

  • 08.02.2022, 19:15
  • 1 219

Наукові дослідження неодноразово підтверджували, що рослини нейтралізують хвороботворні мікроорганізми. Ось деякі з них

Чотири натуральні продукти, які зміцнять ваш імунітет
Чотири натуральні продукти, які зміцнять ваш імунітет

Ехінацея

З медичної точки зору, ехінацея — лікарська рослина з одним із найширших спектрів застосування, починаючи від знеболювання та зменшення запалення до противірусних властивостей та антиоксидантної дії. Також ехінацея незамінна у питаннях зміцнення імунної системи та підтримки організму у боротьбі з патогенами. У журналі Advances in Integrative Medicine, показав, що добавки з ехінацеєю можуть бути корисні у разі тяжких респіраторних інфекцій, але тільки якщо розпочати їх приймання при появі перших же симптомів. Причина важливості вибору часу полягає в тому, що ехінацея знижує активність запальних цитокінів, що активізуються в організмі при тяжких респіраторних інфекціях.

При цьому обов'язково дотримуйтесь інструкцій з дозування на упаковування або проконсультуйтеся зі своїм фармацевтом.

Часник

Часник — одна з найпотужніших антибактеріальних рослин у природі, яка вважається особливо корисною для здоров'я травної системи. На додаток до цього, часник має противірусні властивості, сприяє боротьбі з респіраторними інфекціями та зміцнює імунітет.

Антибактеріальним часник робить аліцин. Згідно з оглядом досліджень, опублікованому у 2014 році у виданні Avicenna Journal of Phytomedicine, аліцин, який блокує ферменти, що беруть участь у розвитку як бактеріальних, так і вірусних інфекцій, допомагає також у боротьбі з кишковою паличкою та сальмонелою, що викликають харчові продукти.

Женьшень

Женьшень — це багаторічна рослина, яку вирощують в основному в Китаї, Кореї, Північній Америці та Сибіру, а його коріння багато років є важливим інгредієнтом для виробництва традиційних лікарських засобів у китайській медицині. Дослідження показало, що корінь женьшеню має зміцнюючу дію на вісь HPA (гіпоталамус-гіпофіз-надниркові залози) — систему, що відповідає за регулювання імунної відповіді на стрес.

Женьшень також може допомогти збалансувати імунну систему, регулюючи різні типи імунних клітин, включаючи Т-клітини, В-клітини, макрофаги та природні клітини-кілери. Всі вони є клітинами, що мають велике значення для виявлення та боротьби із зовнішніми загрозами для організму.

Трутовик лаковий

Трутовик лаковий містять бета-глюкани, які, на думку вчених, стимулюють клітини різних типів імунної системи, у тому числі моноцити, природні клітини-кілери та дендритні клітини. В результаті імунна система стає більш пильною та краще підготовленою до виявлення ворожих факторів, які можуть її атакувати.

Відповідно до роботи, проведеної у Меморіальному раковому центрі ім. Слоуна-Кеттерінга, існують наукові докази того, що сполуки бета-глюкану можуть цілюще впливати на пухлини і пригнічувати ріст ракових клітин. Однак це лише попередні результати, і для повного їх підтвердження необхідні більш всебічні дослідження.

Читайте також: Продукт, який «вбиває» імунітет

Фото: pexels

Схожі новини