Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чоловік щодня їсть сире м'ясо, щоб перевірити чи не помре від цього

  • 04.02.2022, 19:30
  • 2 606

В instagram вже 84 дні існує блог під назвою Raw Meat Challenge, в описі якого зазначено: «Поїдаючи сире м'ясо кожен день, поки не помру від бактерій». За трапезами анонімного блогера спостерігають уже понад 93 тисячі підписників

Чоловік щодня їсть сире м'ясо, щоб перевірити чи не помре від цього
Чоловік щодня їсть сире м'ясо, щоб перевірити чи не помре від цього

Чоловік у кадрі з апетитом поїдає буквально все: від сирого фаршу, коров'ячих мізків, яловичого стейка до курячого філе, цілого лосося та яєчок ягняти. Водночас він вважає, що м'ясо краще закушувати сирими яйцями або запивати коров'ячим молоком.

Якщо не розжовувати, ви можете просто покласти яловичину в рот і проковтнути її. Це дуже смачно", — ділиться блогер враженнями зі своїми глядачами.

В одному з постів він пояснив, що на подібний експеримент його наштовхнули часті епізоди слабкості та поганого самопочуття, які він пов'язав зі своєю переважно вегетаріанською дієтою. «Коли я почав їсти сирі стейки і пити яйця на сніданок замість круасанів і смузі, я відчував себе ситим більшу частину дня, а мій біль почав йти», — пише він.

Що думають фахівці про поїдання сирого м'яса

Зрозуміло, цей чоловік далеко не перший чоловік на Землі, який дотримується дієти, що базується на сирому м'ясі. Згадаймо хоча б той факт, що до того, як наші предки навчилися добувати вогонь, у їхньому раціоні була виключно сира їжа, включаючи м'ясо диких звірів, птахів та риб. З того часу людина еволюціонувала і протягом тисячоліть пробувала різними способами готувати їжу. Це дозволило їй краще перетравлювати м'ясо, а також рідше стикатися з різними хворобами.

Людина сьогодні навряд чи пристосована до поїдання і перетравлення сирого м'яса. Крім того, подібна дієта може викликати проблеми зі здоров'ям, навіть якщо ми виключимо ризики зараження сальмонелою від вживання сирої курки.

Наприклад, у дослідженні, опублікованому у 2014 році, вивчався вплив білка у раціоні на наше здоров'я. Для цього вчені проаналізували щоденне меню піддослідних, розділивши їх на групи відповідно до їх добового споживання білка. Отримані дані свідчили про статистичний зв'язок між підвищеним споживанням білка та ймовірністю розвитку раку.

«Невідомо чим харчується чоловік поза кадром»

Ми не можемо достеменно знати, чим цей чоловік харчується за кадром. Можливо, між зйомками для блогу він їсть та інші страви, наприклад з овочів та злаків. Знову ж таки, виключно за його словами, за 84 дні експерименту він жодного разу не страждав від харчового отруєння через вживання м'яса без попереднього приготування, і йому вдавалося уникати будь-яких небезпечних бактерій, які могли бути в ньому.

Підсумовуючи, експерти підкреслюють, що сире м'ясо нікому не рекомендується, оскільки разом з ним, а також із сирими яйцями, ви ризикуєте підхопити сальмонелу, кишкову паличку, лістерію та інші небезпечні для здоров'я бактерії.

Сніжана Добромильська

Читайте також: «У холодильниках поряд із сирим м’ясом… готові страви«

Фото: pexels

Схожі новини