Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З 14 лютого рішення про навчання у школах прийматиме директор

4 лютого Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила додаткові карантинні обмеження

З 14 лютого рішення про навчання у школах прийматиме директор
З 14 лютого рішення про навчання у школах прийматиме директор

Для учнів старшої групи (5−11 класів) наступний тиждень навчання буде дистанційним, а вже з 14 лютого рішення щодо навчання (онлайн чи офлайн) одноосібно ухвалюватиме директор школи (на основі показників хворих в школі та окремих класах). Секції та гуртки наступного тижня працюють дистанційно, якщо є можливість, то продовжать перебувати на канікулах. Про це 4 лютого сказав на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Чиновник повідомив, що зараз початкова школа навчається «за рішенням директора»: хтось дистанційно, хтось відвідує школу. Станом на 4 лютого 85% початкової школи навчається дистанційно. 28% дітей відвідують дитячі садочки. За чотири дні лютого захворюваність серед дітей стала високою.

«Рівень госпіталізацій у львівських ковідних лікарнях — 32,1%, росту від минулого тижня немає, — зазначив Андрій Москаленко. — При попередніх хвилях відсоток госпіталізацій складав 60−70%. Проте є ріст захворювання серед дітей. У дитячій лікарні на Орлика — 80 ковідних дітей. Там додатково розгорнуто 50 ліжкомісць. За попередню добу у Львові 1960 нових випадків захворювання на коронавірус. Такі цифри у Львові тримаються уже впродовж трьох тижнів. 19% водіїв громадського транспорту хворі на ковід — вони на лікуванні і самоізоляції. 13% працівників комунальної сфери теж захворіли».

Карантинні обмеження, які були ухвалені у Львові минулого тижня продовжують функціонувати. Так, заклади громадського харчування повинні мати ПЛР-тест або документи про вакцинацію, це вимагають і відвідувачів. Розважальні центри та масові події працюють за іншим протоколом — і ПЛР-тест, і ковідні сертифікати. Дитячі розважальні центри заборонені. Моніторингові групи продовжують перевіряти заклади на дотримання карантинних вимог.

«Зараз складно сказати, чи у Львові вже прийшов пік захворювання на коронавірус, але рівень достатньо високий, — сказав Москаленко. — Як правило, лютий і є тим складним місяцем. Очікуємо, що тиждень-два такий високий рівень захворювання ще буде зберігатися. Наступний тиждень для Львова важливий для розірвання ланцюга захворювання, зокрема серед дітей. Ця хвиля зачіпає дітей».

Читайте також: У «помаранчевому» Львові посилили карантинні обмеження

Фото: pexels

Схожі новини