Передплата 2024 «Добрий господар»

У Роттердамі розберуть 145-річний міст через яхту мільйонера

  • 03.02.2022, 20:15
  • 954

Розташований в голландському Роттердамі історичний міст Конінгсхевен буде розібраний, щоб вивести в море нову яхту засновника компанії Amazon Джеффа Безоса, одного з найбагатших людей планети

У Роттердамі розберуть 145-річний міст через яхту мільйонера
У Роттердамі розберуть 145-річний міст через яхту мільйонера

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міст De Hef — невіддільна частина історії міста. Він був збудований у 1878 році, а нинішній вид набув у 1927 році. Конструкція сильно постраждала під час Другої світової війни, і відновлювальні роботи було закінчено лише п'ять років тому.

«Його відновили кілька років тому і обіцяли більше не чіпати. Тому незрозуміло, чому зараз, просто так, тому що яхта хоче пройти, ми повинні все розібрати. Адже є ризик, що місту зашкодять», — розповів Тон Весселінк, президент Історичного товариства Роттердама.

Яхта мультимільярдера, замовлена ​​ще до пандемії, була збудована на корабельні Oceanico. Вартість корабля становила 485 мільйонів доларів. Довжина яхти становить 127 метрів, а висота — 40 метрів. При її будівництві не врахували, що виходу у море загрожує міст.

Було запропоновано кілька варіантів розв'язання проблеми, наприклад, перебудувати на іншій корабельні. Проте зрештою вирішили розібрати міст, а потім повернути все на місце.

Безос зобов'язався сплатити місту всі витрати на монтажні роботи і муніципалітет пішов йому назустріч, оскільки це єдиний шлях до моря річкою Маас. Очікується, що демонтаж триватиме кілька тижнів, починаючи з літа цього року.

Сніжана Добромильська

Читайте також: Найдовший міст Західної України відкрили на Львівщині

Фото з мережі

Схожі новини