Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У "помаранчевому" Львові посилили карантинні обмеження

Розважальні заклади працюють, якщо мають повний курс вакцинації, плюс негативний ПЛР-тест

У "помаранчевому" Львові посилили карантинні обмеження
У "помаранчевому" Львові посилили карантинні обмеження

У вівторок, 1 лютого, Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення — Львів залишається у «помаранчевій» зоні карантину, але з додатковими карантинними обмеженнями та медичними послугами.

Один з пунктів — збільшення кількості дитячих ліжок для лікування COVID-19 (тепер їх буде не 100, а 150). Новий штам ковіду «косить» не лише дітей. Статистика захворюваності є невтішною, лише за останню добу плюс 1832 позитивних ПЛР-тести.

Госпіталізація на рівні 31%. За останні три тижні спостерігається висока динаміка поширення ковіду. Так, станом на 1 лютого, 18% водіїв громадського транспорту хворі на коронавірус, а працівники комунальних установ — 12%.

Як повідомив на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, за останні два тижні кількість підтверджених випадків ковіду коливається від тисячі до двох тисяч на добу. Зважаючи на такі невтішні показники рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій такі:

  • Керівники закладів середньої освіти самі ухвалюють рішення про дистанційне навчання. З кожним днем кількість шкіл, які відправили учнів на дистанційну форму навчання збільшується.
  • Заклади громадського харчування Львова працюватимуть, якщо усі працівники та відвідувачі мають негативний тест на коронавірус чи сертифікати про вакцинацію.
  • У непродовольчих ринках теж є сувора вимога у працівників та відвідувачів щодо ковідних документів: або негативний ПЛР-тест, або сертифікати про повний курс вакцинації.
  • У продовольчих ринках повний курс вакцинації повинні мати лише працівники, або ж негативний тест на коронавірус.
  • Заборонено роботу дитячих розважальних центрів. Вони можуть працювати за умови повної вакцинації та тесту на коронавірус.

Андрій Москаленко повідомив, що з 1 лютого вступає в дію законодавча заборона щодо роботи працівників державних установ та органів місцевого самоврядування, які не мають вакцинації. За його словами, у Львові 97% працівників органів місцевого самоврядування вакциновані, 3% мають документи про медичні протипоказання.

Читайте також: Учені розповіли про нетипові симптоми «Омікрону»

Схожі новини