Передплата 2024 «Добра кухня»

Електронний квиток у Львові обіцяють повноцінно запустити у червні

Натомість міські депутати вважають, що запуск можливий і значно раніше, лише треба правильно працювати

Електронний квиток у Львові обіцяють повноцінно запустити у червні
Електронний квиток у Львові обіцяють повноцінно запустити у червні

Повноцінний запуск електронного квитка у Львові відбудеться у червні цього року. Про це в понеділок, 31 січня, заявив на засіданні депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.

Чиновник нарешті прозвітував депутатам про те, що насправді відбувається з реалізацією е-квитка і чому у деяких маршрутках не працюють валідатори. Каже, це технічний процес і тестування показує слабкі сторони. Назвав дату запуску системи (на початку літа), але уточнив, що цьому може перешкодити коронавірус… Чимало адміністраторів центрів видачі е-карток захворіли, процес призупинився.

«З березня почнуть продавати „ЛеоКарт“ усім категоріям пасажирів, адже до того часу мав би завершитись перший етап — видача карток пільговикам», — відзначив Олег Забарило.

Депутати міськради поцікавилися у чиновника про використання коштів на впровадження е-квитка. «Із десяти мільйонів євро кредиту використано 3,7 млн євро. 70% з цієї суми пішли на закупівлю обладнання для е-квитка», — повідомив Олег Забарило.

Як сказала у коментарі «ВЗ» голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталія Шелестак, зараз важко сказати, чи запрацює в червні е-квиток, але це на, її думку, цілком реальні терміни. Щоправда, потрібно працювати над цим, бо кожен день затримки проєкту е-квитка коштує міській скарбниці чималих сум.

«Вважаю, що червень — адекватний термін запуску процесу е-квитка, але якщо добре попрацювати — це можна зробити і швидше, — відзначила Шелестак. — Йдеться про налагодження системи, видачу карток».

Читайте також: «ЛеоКарт» для школярів: документів, як на американську візу, плюс 60 гривень за картку

Схожі новини