Передплата 2024 «Добрий господар»

Влада робить недостатньо для забезпечення захисту держави - опитування українців

  • 25.01.2022, 17:23
  • 718

Про це йдеться у дослідженні Українського інституту майбутнього

64% українців вважають, що влада не робить достатньо для того, щоб забезпечити захист України. Такі дані публікує Український інститут майбутнього, який спільно із соціологічною компанією «Нью Імідж Маркетинг Груп» УІМ дослідив, чи готові українці до великої війни. 36% загалом вважають дії влади достатніми.

97% опитаних знають про те, що Росія нарощує сили на кордонах з Україною. Кожен третій українець (33%) переконаний, що існує реальна та серйозна загроза нападу Росії на Україну. 37% вважають, що таким чином Росія намагається тиснути на Захід, щоб країни НАТО гарантували невступ України до Альянсу.

56% опитаних готові особисто взяти участь у лавах територіальної оборони, у разі їх створення у їхній громаді.

64% українців загалом підтримують вступ України до НАТО.

Опитування проведене по всій Україні (крім міст на тимчасово непідконтрольних територіях частини Донецької та Луганської області, окупованої АР Крим). Обсяг вибірки: 1200 респондентів. Терміни проведення: 21.01.2022−23.01.2022.

Методологія: онлайн-опитування по інтерактивній структурованій анкеті, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам з бази даних.

Вибірка репрезентує доросле населення України інтернет-користувачів віком 18 років та старше. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2,89%.

Читайте також: 53,1% українців не вірять Зеленському як Верховному головнокомандувачу

Схожі новини