Передплата 2024 «Добрий господар»

Потенційна дата російського наступу - 20 лютого, - командувач ООС

  • 24.01.2022, 16:45
  • 1 553

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач Операції Об'єднаних Сил, заявив, що українські військові готові до ймовірного вторгнення Росії, яке може відбутися вже 20 лютого

Потенційна дата російського наступу - 20 лютого, - командувач ООС
Потенційна дата російського наступу - 20 лютого, - командувач ООС

Саме тоді завершиться Олімпіада у Пекіні.

Про це він заявив в інтерв'ю для видання The Times.

За словами генерала, попри перевагу росіян в небі та на морі, а також проблему з забезпеченням українського війська сучасними зразками озброєння, Збройні сили України все ж готові відбити наступ ворога.

«У нас приблизно півмільйона людей, які були на війні, в якій вони когось або щось втратили. Півмільйона, які втратили рідних, втратили домівку чи друзів, і вони готові голими руками роздирати росіян», — заявив генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Британські журналісти зазначили, що генерал сповнений рішучості знищити будь-яку російську силу, достатньо нерозумну, щоб вторгнутися на його батьківщину.

«Якщо нашій розвідці вдасться передбачити напрямок основного російського удару, то після перших великих втрат вони далі не підуть», — заявив він.

«Путін усвідомлює, що після великих втрат його армія може зупинитися сама. У цьому не можна довіряти інтуїції. Йдеться про холодний розрахунок».

Під час інтерв`ю на військовій базі в Попасній, поблизу лінії фронту, Павлюк сказав, що Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, зокрема — 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер», деякі з яких розташовані в зоні дії Києва.

Серед різних сценаріїв 20 лютого вказане як потенційна дата початку вторгнення: саме тоді завершаться Зимові Олімпійські ігри в Пекіні, і президент РФ, який намагається догодити своїм китайським партнерам, матиме свободу дій.

Читайте також: США не будуть вводити попереджувальні заходи проти Росії, — Блінкен

Фото ЗМІ

Схожі новини