Передплата 2024 «Добрий господар»

“24 січня більшість шкіл Львова уже відправили учнів молодших класів на онлайн-навчання”, - Садовий

Стан госпіталізованих дітей – середньої важкості. Одна дитина - в реанімації, ще одна – кисневозалежна

“24 січня більшість шкіл Львова уже відправили учнів молодших класів на онлайн-навчання”, - Садовий
“24 січня більшість шкіл Львова уже відправили учнів молодших класів на онлайн-навчання”, - Садовий

З понеділка, 24 січня, чимало шкіл Львова відправили учнів 1−4 класів на канікули, бо ситуація із захворюванням у класах є критичною. Такі рішення можна приймати і без попереднього рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій.

Про це сказав у коментарі «ВЗ» голова Львівської ОТГ Андрій Садовий.

«Попередньо ми ухвалили на ковідному штабі рішення про те, що навчання у молодших класах директори шкіл приймають самостійно. Бо директор відчуває ситуацію, — зауважив Садовий. — Розкажу приклад. Сьогодні мій менший син Антоній їхав до школи. По дорозі до школи зателефонувала вчителька, повідомила — заняття будуть в онлайн-режимі. Поважаємо рішення керівника класу і директора школи. 24 січня у мерії буде засідання штабу, проаналізуємо ситуацію і показники по школах».

Садовий повідомив, станом на 24 січня, у міську дитячу клінічну лікарню Першого територіального медичного об’єднання Львова госпіталізували 56 дітей. У 44 з них підтверджений коронавірус, в інших — підозра. Стан госпіталізованих дітей — середньої важкості. Одна дитина перебуває в реанімації, ще одна — кисневозалежна. У міських лікарнях, які приймають хворих на коронавірус облаштували 1750 ліжок із доступом до кисню.

«Статистика підтверджує, що саме діти хворіють значно частіше, ніж це було під час попередніх хвиль COVID-19, — продовжив розмову Андрій Садовий. — Якщо раніше хворих приймали лише в лікарні „ОХМАТДИТ“, то тепер залучили міську лікарню на Пилипа Орлика».

За інформацією начальниці управління освіти Львівської міської ради Лесі Васюти, станом на ранок 24 січня, на дистанційне навчання відправлено 5 тисяч дітей 1−4 класів у 15-и школах загальної середньої освіти. Чиновниця каже, за минулі вихідні побільшало кількість дітей в яких є підозра на ковід, або в яких підтверджено цей діагноз.

Читайте також: Медики: як виявити «Омікрон» без тесту

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини