Передплата 2024 ВЗ

Вакцини врятували 20 тисяч людей, - дослідження

  • 24.01.2022, 12:30
  • 582

Згідно зі звітом колишнього генерального директора МОЗ професора Ітамара Гротто, кампанія масової вакцинації населення в Ізраїлі врятувала життя щонайменше 20 тисяч осіб, які належать до груп ризику

Вакцини врятували 20 тисяч людей, - дослідження
Вакцини врятували 20 тисяч людей, - дослідження

Як пишуть ЗМІ, у звіті йдеться, що у випадку відмови від кампанії щеплень в Ізраїлі від коронавірусу могли померти приблизно 30.000 осіб. Наразі кількість померлих за даними МОЗ становить 8393 людини.

Кампанія вакцинації населення розпочалася в Ізраїлі наприкінці 2020 року. Відтоді одне щеплення зробили 6,7 млн ізраїльтян; два щеплення — 6 млн; три щеплення — 4,4 млн; чотири щеплення — 0,6 млн.

Імовірність ускладнення під час зараження звичайними штамами коронавірусу для невакцинованих з 8 разів вища, ніж у тих, хто зробив щонайменше 2 щеплення. У випадку зараження штамом «Омікрон» — у 5 разів вища.

Професор Гротто також відмовився вважати коронавірус «звичайним сезонним грипом» і заявив, що високу смертність від захворювання на COVID-19 — навіть у випадку зараження штамом «Омікрон» — стримує масова вакцинація населення.

Читайте також: ВООЗ оголосила про завершення пандемії

Фото з мережі

Схожі новини