Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розпочалася сесія ПАРЄ: відомо, що на порядку денному

  • 24.01.2022, 11:15
  • 578

24 січня у Страсбурзі розпочала роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня

Розпочалася сесія ПАРЄ: відомо, що на порядку денному
Розпочалася сесія ПАРЄ: відомо, що на порядку денному

Як пишуть ЗМІ, під час сесії йтиметься про відродження ненависті до ЛГБТІ-спільнот в Європі та ймовірні порушення їхніх прав на Південному Кавказі, футбольне управління — бізнес і цінності — за участі президента ФІФА Джованні Інфантіно, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і роль ЗМІ в кризові часи.

Сесія відбуватиметься у гібридному форматі — частина делегацій у засіданні братимуть участь онлайн. Зокрема, Україну на сесії ПАРЄ безпосередньо представлятимуть лише п’ятеро делегатів з 27. Решта — будуть онлайн через карантинні норми.

Делегація України в ПАРЄ планує оскаржувати повноваження російської делегації та повноваження депутата Держдуми Росії Петра Толстого як віцепрезидента ПАРЄ.

Сесія Асамблеї обиратиме нового Президента на 2022 рік. За повідомленням української парламентської делегації в ПАРЄ, 26 членів Асамблеї з різних національних делегацій ПАРЄ висунули кандидатуру Марії Мезенцевої, яка є керівницею Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, віцепрезиденткою політичної групи EPP/CD.

«10 і більше членів Асамблеї можуть висунути кандидатуру будь-якого члена ПАРЄ на посаду президента ПАРЄ. У випадку, якщо є дві і більше кандидатури на посаду президента Асамблеї — буде таємне голосування членів ПАРЄ», — йдеться в повідомленні української делегації.

Також на сесії перед парламентарями виступатимуть голова Президентства Боснії і Герцеговини Желько Комшич та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Читайте також: Українські представники у ПАРЄ поїхали до Страсбурга

Фото з мережі

Схожі новини