Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Порівняла з биком": журналістку заарештували за "образливе" прислів'я на адресу Ердогана

  • 23.01.2022, 18:35
  • 783

У Туреччині заарештовано відому журналістку Седеф Кабаш за "образу президента країни" Реджепа Ердогана. Їй передбачають ув'язнення терміном до чотирьох років

"Порівняла з биком": журналістку заарештували за "образливе" прислів'я на адресу Ердогана
"Порівняла з биком": журналістку заарештували за "образливе" прислів'я на адресу Ердогана

Про це повідомляє турецький CNN.

Кабаш була затримана о другій годині ночі у суботу, 22 січня, у Стамбулі. Журналістку звинувачують у тому, що вона образила Ердогана прислів'ям, яке процитувала у прямому ефірі на опозиційному телеканалі Tele1.

«Є дуже відоме прислів'я, яке говорить, що вінценосний стає мудрішим. Але ми бачимо, що це не так. Бик не стає королем, просто увійшовши до палацу, але палац стає корівником», — сказала вона в ефірі телеканалу, а також опублікувала цю цитату у «Твіттері».

Прессекретар Ердогана Фахреттін Алтун назвав коментар Кабаш безвідповідальним.

«Так званий журналіст відверто ображає нашого президента на телеканалі, який не має іншої мети, крім поширення ненависті», — написав він на своїй сторінці в «Твіттері». Прессекретаря підтримав турецький міністр юстиції, заявивши, що «проклинає потворні слова, спрямовані проти президента, обраного голосами нації».

Своєю чергою редактор телеканалу Tele1 Мердан Янардаг засудив арешт журналістки. «Неприйнятно витягувати людину о другій годині ночі через прислів'я», — заявив він, назвавши те, що сталося, спробою залякати журналістів, ЗМІ та суспільство.

Зазначимо, що Ердоган керує Туреччиною вже 19 років: він був прем'єр-міністром з 2003 до 2014 року, а потім став президентом. Наступні вибори президента Туреччини мають відбутися у 2023 році.

Звинувачення в образі Ердогана протягом останніх кількох років були пред'явлені тисячам громадян Туреччини. Лише 2020 року поліція розслідувала понад 30 тисяч таких справ, повідомляє «Бі-Бі-Сі»

Читайте також: Зеленського та Путіна запросили на переговори до Туреччини

Фото: 5 канал

Схожі новини