Передплата 2024 «Добра кухня»

Lufthansa змінює нічні рейси через загрозу вторгнення РФ

  • 23.01.2022, 12:45
  • 674

Німецька авіакомпанія Lufthansa перенесла кілька своїх нічних авіарейсів до Києва на тлі побоювань нападу Росії на Україну

Lufthansa змінює нічні рейси через загрозу вторгнення РФ
Lufthansa змінює нічні рейси через загрозу вторгнення РФ

Про це повідомляє «Європейська правда».

Відомо, що авіакомпанія перенесла виліт рейсу з Мюнхена, який мав відправитись з німецького аеропорту в суботу 22 січня о 22:00. Час вильоту змістили на 6:00 неділі, розповіла у Facebook екснардеп Вікторія Войціцька.

За її словами, причину перенесення рейсу пояснили «політичною ситуацією», через яку екіпаж Lufthansa не може залишатись в Україні на ніч.

«Як нам в літаку ще раз повторили, „ми не можемо залишатися на ніч в Україні через політичну напругу“. І це не паніка, а констатація нових реалій. До речі, авіалінія відмовилась компенсувати будь-які витрати саме через „політичну нестабільність“, хоча пасажири були вимушені чекати більше ніж 8 годин на літак», — додала Войціцька у соцмережі.

Любов Цибульська, екскерівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, яка теж летіла цим рейсом, підтвердила в коментарі «Європейській правді», що представники авіакомпанії називали причиною перенесення рейсу саме політичну ситуацію. За її словами, таке пояснення надали на стійці під час реєстрації, а потім озвучили і в салоні літака.

«Не дозволяємо своїм екіпажам залишатися на ніч через політичну ситуацію в Україні», — процитувала Цибульська пояснення працівників авіакомпанії.

Водночас за словами Цибульської, ночівлю в готелі компанія оплатила.

Крім того, згідно з графіком польотів франкфуртського аеропорту, авіакомпанія перенесла на ранок наступного дня два рейси з Франкфурта до Києва, заплановані на 22 і 23 січня о 17:10.

У той самий час «Австрійські авіалінії», які входять до групи Lufthansa, наразі не пішли на такий крок для свого вечірнього рейсу з Відня — його розклад лишається незмінним.

Читайте також: Британське МЗС дізналось, кого РФ хоче привести до влади у Києві

Фото: з відкритих джерел

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень