Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вперше після загарбання Афганістану таліби проведуть переговори в Європі

  • 23.01.2022, 12:30
  • 553

До норвезького Осло прибула делегація талібів для проведення перших переговорів із західними дипломатами після захоплення влади в Афганістані

Вперше після загарбання Афганістану таліби проведуть переговори в Європі
Вперше після загарбання Афганістану таліби проведуть переговори в Європі

Про це пише Deutsche Welle.

До Норвегії, 22 січня, прибула делегація з 15 осіб, яку очолює міністр закордонних справ талібського уряду Амір Хан Муттакі.

Основною темою переговорів стануть права людини та гуманітарна допомога афганському народу. Делегати досі не визнаного жодною країною режиму зустрінуться з представниками Норвегії та Європейського Союзу, а також з представниками Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії та США. За цих обставин міністр закордонних справ Норвегії ще до початку переговорів підкреслила, що вони «не являтимуть собою легітимізацію чи визнання талібів».

Очікується, що таліби також зустрінуться з афганськими активістами, в тому числі жінками-лідерками та журналістами.

Представник Держдепартаменту США заявив, що на порядку денному переговорів буде «формування представницької політичної системи, реакція на невідкладні гуманітарні та економічні кризи, проблеми безпеки та боротьби з тероризмом, а також права людини, особливо освіта для дівчат і жінок».

Речник «Талібану» Забіхулла Муджахід запевнив, що нова влада Афганістану вжила «заходів для задоволення вимог західного світу», сподівається зміцнити відносини з європейськими країнами «за допомогою дипломатії».

Читайте також: «Талібан» знову захоплює Афганістан

Фото: Слово і Діло

Схожі новини