Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пристайко: Британія надасть допомогу Україні, зокрема і в НАТО

  • 22.01.2022, 19:30
  • 726

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що Україна може розраховувати на підтримку з боку Великої Британії в НАТО

Пристайко: Британія надасть допомогу Україні, зокрема і в НАТО
Пристайко: Британія надасть допомогу Україні, зокрема і в НАТО

Про це повідомляє Укрінформ.

«Очевидно, що в НАТО всі партнери мають право на слово, але є партнери, які беруть на себе більше зобов'язань. Є такі формати, як „квод“ та „квінт“, тобто чотири та п'ять країн. Деякі іноді жартують, що це певне таке політбюро в НАТО. Країни, які займають активнішу позицію, і, зокрема, Британія — одна з цих країн», — проінформував Пристайко.

За його словами, військові потужності Британії важко порівняти з іншими країнами Альянсу. Наприклад, Британія має два авіаносні крейсери, є авіаносні групи, що дозволяють виконувати завдання по всьому світу. Небагато є держав, здатних це робити, наголосив дипломат.

«Британія має як самостійну роль, так і роль в НАТО, яку ми не експлуатуємо, але можемо розраховувати на цю особливу підтримку в НАТО», — зазначив Пристайко.

Окрім цього, додав він, Україна має можливість обмінюватися закритою інформацією на рівні Канади, США, Австралії, Нової Зеландії та Великобританії.

«Що стосується Сполучених Штатів. Наприклад, є такий формат „П'ять очей“, що дозволяє обмінюватися закритою інформацією, відомою лише Канаді, Сполученим Штатам, Австралії, Новій Зеландії та Великобританії. Тобто одне замкнене коло, яке обмінюється між собою інформацією. І я радий тому, що ми маємо можливість приєднатися до цієї роботи та обмінюватися з нашими партнерами цією закритою інформацією», — сказав український посол.

Читайте також: Велика Британія готова надати Україні ще більше зброї

Фото: Радіо Свобода

Схожі новини