Передплата 2024 ВЗ

Чубаров: українська влада має чіткіше формулювати позицію щодо Криму

  • 22.01.2022, 16:50
  • 448

Голова Меджлісу кримськотатарського народу закликає українських політиків більш чітко формулювати позицію та вимоги України на міжнародних майданчиках

Чубаров: українська влада має чіткіше формулювати позицію щодо Криму
Чубаров: українська влада має чіткіше формулювати позицію щодо Криму

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час круглого столу «Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави», повідомляє Укрінформ

«Ми хочемо закликати, у тому числі і владу, і українську політичну думку, щоб більш чітко формулювали нашу українську позицію, вимогу на всіх міжнародних майданчиках, щоб уникали градації наших завдань, мовляв, питання, пов"язані з окремими районами Донбасу, а потім, другою чергою — Крим.

Так говорять деякі наші партнери, бо ми є нечіткими. Отже, пропонуємо, щоб питання єдиної формули територіальної цілісності української держави завжди порушували — в межах міжнародно визнаних кордонів включно з Автономною Республікою Крим та містом Севастополь — щоб ця формула була присутня, і Україна вимагала на всіх міжнародних майданчиках. Це особливо важливо зараз", — вважає Чубаров.

Він також інформував про готовність Меджлісу підтримувати всі ініціативи та зусилля щодо мобілізації українського суспільства навколо можливих загроз. Він також наголосив, що основним завданням українців є відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: У Севастополі прославляють «Беркут», який тепер хоче бути «незалежним», тобто муніципальним

Фото: Радіо Свобода

Схожі новини