Передплата 2024 ВЗ

У "Дії" з'явиться нова функція - єЗахист

  • 22.01.2022, 15:15
  • 577

Незабаром в застосунок "Дія" буде додано функцію єЗахист, де українці зможуть дізнатися, в яких державних реєстрах містяться їхні конфіденційні дані

У "Дії" з'явиться нова функція - єЗахист
У "Дії" з'явиться нова функція - єЗахист

Про це через свій ТГ-канал повідомив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Еспресо.TV.

«Ми ухвалили рішення запустити найближчим часом послугу єЗахист в додатку „Дія“. Де кожен громадянин зможе дізнатися базові правила кібербезпеки, в яких реєстрах є інформація про них. Наступним кроком буде запуск сервісу, де кожному українцю приходитиме повідомлення, коли чиновник перевіряє ваші дані в реєстрі», — написав Федоров.

Він наголосив, що застосунок «Дія» не зберігає персональні дані, тому, коли користувач авторизується в додатку, документи підтягуються заново, зокрема, COVID-сертифікат також потрібно генерувати повторно.

Однак, як зазначив Федоров, заголовки про «злиті дані українців» зараз сприймаються особливо гостро через інформаційну війну, яка відбувається проти України.

«Тиждень розганяється новина про 2 млн з „Дії“, з даними про послуги, які взагалі не надаються в „Дії“. Вже тиждень з'являються боти, в яких можна „дізнатися про вас“. Ми активно вивчаємо всі кейси, це виявляються скомплектовані дані з різних джерел, яких раніше було море в мережі, часто з одного популярного банку. Це було ще до старту роботи Мінцифри і створення „Дії“. Ми якраз і почали працювати над усіма тими випадками», — додав Федоров.

Як наголосив урядовець, Мінцифри блокує такі ресурси і знаходить можливості для захисту реєстрів, щоб дані були під контролем.

Читайте також: Мінцифри запевняють що «злив» даних з Дії — фейк

Фото: focus.ua

Схожі новини