Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не маєш "бустера"? Не оплатять лікарняний

Кожний, хто хоче запобігти втраті заробітку, може зробити це з допомогою третьої дози вакцини

Як пише німецьке видання Tagesspiegel, у Німеччині «мільйони вакцинованих працівників», які через позитивні тести на коронавірус ідуть на самоізоляцію, можуть позбавити заробітку Причина? Не вакцинувалися бустерною дозою.

Досі грошей (аналогу наших «лікарняних» виплат) під час перебування на карантині через «корону» позбавляли лише невакцинованих німецьких працівників. А згідно з новими правилами, які буде запроваджено у Німеччині, «ковідний» карантин не оплатять також вакцинованим лише однією дозою, а також тим, хто другу дозу вакцини одержав понад три місяці тому.

За інформацією видання Bild, що першим дісталося до звіту Постійної комісії з питань вакцинації (STIKO, працює на замовлення Бундестагу), підставою, аби не оплатити німецькому працівнику «ковідну» самоізоляцію, буде «відсутність бустерної дози вакцини».

Утім, вихід є. «Кожний, хто хоче запобігти втраті заробітку, може зробити це з допомогою третьої дози вакцини, яку нещодавно офіційно рекомендувала STIKO», — констатує Tagesspiegel.

Читайте також: «Туреччина вже впроваджує п’яту бустерну дозу вакцини для захисту своїх мешканців»

Схожі новини