Передплата 2024 ВЗ

44% громадян вважають реальною загрозу вторгнення Росії, це вдвічі більший показник, ніж у грудні 2021 року

  • 21.01.2022, 17:28
  • 492

А 53% - вважають, що влада докладає недостатньо зусиль для запобігання цьому. 51% громадян України вважають, що переговори з Росією слід вести тільки за участі США та Європи

Про це свідчать дані опитування дослідницькой компаній Gradus Research, передає Цензор.НЕТ.

«У порівнянні з осінніми настроями, значно більша частка респондентів оцінили вірогідність наступу як високу. Станом на зараз 44% опитаних відповіли, що загроза вторгнення є реальною. У грудні минулого року цей показник складав 26%», — йдеться у дослідженні.

«Більше половини респондентів (53%) вважає, що влада докладає недостатньо зусиль для того, щоб на політичному та оборонному рівнях запобігти повномасштабному вторгненню російських військ. І третина респондентів вагається із відповіддю на це запитання», — зазначається в результатах опитування.

«Попри те, що більшість респондентів вважають політичну складову запобігання вторгненню необхідною, переважна частина респондентів проти прямих, без участі міжнародних партнерів, переговорів України з РФ. 51% опитаних вважає оптимальним формат переговорів за участі США та Європи», — засвідчили результати опитування.

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців більше 50 тисяч у віці 18- 60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: 19 січня 2022 року. Розмір вибірки: 1000 респондентів. Електоральні опитування методом смартфон-інтерв'ю не дозволяють відображати картину ймовірного голосування, оскільки панель не покриває сільських територій та старші вікові групи. Дані носять ілюстративний характер та відображають ставлення мешканців міст до політичних лідерів країни.

Читайте також: «Якщо Росія вторгнеться в Україну, відповідь союзників США буде жорсткою», — Блінкен

Схожі новини