Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Такого не було за попередніх хвиль: динаміка «ковід» серед дітей зростає»

У Львові з 24 січня школярів старших класів на два тижні відправлять навчатися вдома

«Такого не було за попередніх хвиль: динаміка «ковід» серед дітей зростає»
«Такого не було за попередніх хвиль: динаміка «ковід» серед дітей зростає»

У Львові коронавірус найбільше «косить» школярів, водіїв громадського транспорту та комунальників. 10% водіїв громадського транспорту мають підтверджений діагноз «ковід». Також діагноз підтверджено у 8% працівників комунальної сфери, працівників комунальних установ з благоустрою — 30−40%.

Про це 20 січня повідомив на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Найкритичніша ситуація з коронавірусом саме серед дітей. З 15 по 20 січня заповненість базової „ковідної“ лікарні „ОХМАТДИТ“ зросла з 35 до 68,33% - наголошує Москаленко. — Дитяча лікарня на Орлика почала приймати хворих на „ковід“ дітей, там уже лікуються 18 осіб. Такого не було під час жодної попередньої хвилі коронавірусу. Динаміка хворих серед дітей зростає. 15% учнів шкіл на самоізоляції. Школи такі рішення ухвалюють самостійно».

За його словами, у п'ятницю, 21 січня Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить такі карантинні рішення:

  • з понеділка, 24 січня школи Львова на два тижні переходять на онлайн-навчання. Це стосується старшокласників, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби.
  • Секції та гуртки теж переходять на дистанційну роботу.
  • Різні заходи будуть перенесені до кращих часів.
  • А з бізнесом, зокрема ресторанами, знову буде розмова щодо жорсткого дотримання карантинних заходів: масковий режим, дезінфекція, перевірка сертифікатів вакцинації…

«У Львові велика динаміка поширення коронавірусу, є заповненість ліжок у профільних лікарнях. Це сигнал, що може свідчити про перехід у „червону зону“ карантину, — відзначив Москаленко. — 21 січня міська комісія офіційно ухвалить рішення про переведення Львова до „помаранчевої“ зони».

Читайте також: На Львівщині старшокласників переводять на дистанційне навчання

Фото ілюстративне з сайт pexels

Схожі новини