Передплата 2024 ВЗ

Українські прикордонники інтенсивно облаштовують кордон з Білоруссю

  • 18.01.2022, 17:30
  • 526

Україна почала активно облаштовувати північну ділянку кордону через спровоковану міграційну кризу на кордоні Білорусі

Українські прикордонники інтенсивно облаштовують кордон з Білоруссю
Українські прикордонники інтенсивно облаштовують кордон з Білоруссю

Про це пише Державна прикордонна служба.

Зазначається, що ще з початку листопада на українсько-білоруському кордоні постійно працюють близько трьох десятків інженерних груп прикордонників.

Вони встановлюють різного роду загородження — з «єгози», колючого дроту, сітки рабиці, виготовляють переносні загородження. Також інженерні групи працюють над облаштуванням вертолітних майданчиків, щоб забезпечити оперативне перекидання резервів у разі різкої зміни обстановки на певній ділянці.

Вказано, що від початку спровокованої міграційної кризи у Білорусі для облаштування кордону України вже використали близько 4 630 мотків спірально лінійних загороджень. Значну їх частину надали органи місцевої влади Волинської області.

При цьому 2460 бухт прикордонники виготовили на власних потужностях.

«Вже сьогодні прикордонники спроможні самостійно виготовляти щодоби загороджень, що дозволять облаштувати ділянку кордону протяжністю до трьох кілометрів.

Варто зазначити, що відповідно до розпорядження уряду «Про виділення коштів для здійснення заходів, пов’язаних із зміцненням обороноздатності держави» Держприкордонслужбі України виділено 21 млн грн. Наразі закуплено майже 300 тонн сировини, що дасть змогу виготовити загородження для інженерного перекриття близько 62 км українсько-білоруської ділянки кордону", — повідомляє ДПСУ.

Читайте також: Прем’єрка Литви заявила, що потік мігрантів у Білорусь припинився

Фото: ДПСУ

Схожі новини