Передплата 2024 «Добра кухня»

"Омікрону" недостатньо чотирьох доз вакцини

  • 18.01.2022, 14:30
  • 831

Попередні дані дослідження ізраїльських вчених свідчать про недостатню ефективність четвертого щеплення від коронавірусу проти штаму "Омікрон"

"Омікрону" недостатньо чотирьох доз вакцини
"Омікрону" недостатньо чотирьох доз вакцини

Про це пише newsru.co.il з посиланням на професорку Гілі Регев-Йохай з медичного центру імені Хаїма Шеби, який вважається однією з найкращих лікарень у світі, інформує Цензор.НЕТ.

«Серед тих, хто зробив четверте щеплення, є випадки зараження штамом омікрон, хоча їх і менше, ніж випадків зараження омікроном у контрольній групі. Проте випадків зараження все одно було багато», — заявила вона.

За словами професорки, «четверте щеплення ефективне проти штамів «Альфа» та «Дельта», але недостатньо добре захищає від «Омікрону».

Вона зазначила, що, ймовірно, в майбутньому потрібно буде зробити ще одне щеплення «оновленою» вакциною.

У дослідженні, про результати якого повідомила Регев-Йохай, брали участь десятки працівників лікарні Шиба. У межах експерименту десятки членів медперсоналу зробили четверте щеплення вакциною Moderna, яке показало схожі результати — зростання антитіл, але слабкий захист від «Омікрону».

Попри це, міністр охорони здоров'я Ізраїлю Нахман Еш наголосив, що країна не відмовлятиметься від четвертої дози, пише Reuters.

Він зазначив, що отримані дані щодо ефективності четвертої дози до певної міри були очікуваними, але «захист від важкого перебігу, особливо серед людей похилого віку та груп ризику, ця вакцина все ще забезпечує».

Тому він закликав людей продовжувати робити четверте щеплення.

Читайте також: МОЗ: 113 тисяч українців отримали бустерну дозу вакцини від коронавірусу

Фото: Укрінформ

Схожі новини