Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україні загрожує мільйонна армія Росії, - головнокомандувач ЗСУ

  • 17.01.2022, 19:55
  • 1 034

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний вважає, що українському військовому командуванню та владі треба враховувати можливості Росії

Україні загрожує мільйонна армія Росії, - головнокомандувач ЗСУ
Україні загрожує мільйонна армія Росії, - головнокомандувач ЗСУ

Про це йдеться в інтерв’ю Залужного новинній агенції «Укрінформ».

«Мені, як людині військовій, не подобається цифра 100 тисяч. Повірте мені, що післязавтра ця цифра може становити 210 тисяч, а ще через тиждень — 780 тисяч, — у Російської Федерації є всі можливості. Треба говорити про це прямо й відкрито: ми зараз маємо справу з армією Російської Федерації, яка на сьогодні налічує майже мільйон військовослужбовців. Сьогодні я сказав нашим партнерам з НАТО, що це не ілюзія, це реальна загроза. Варто враховувати, що нам протистоїть держава-агресор, у якої є майже мільйонне військо», — наголосив він.

Головнокомандувач додав, що він повідомив про цю загрозу військове керівництво НАТО. Водночас, військовий комітет альянсу, за його словами, усвідомлює цю загрозу та погоджується з такими оцінками.

Також Залужний заявив, що Україні не варто сподіватися на військове втручання НАТО чи допомогу технікою. Проте НАТО запевнили Україну в політичній підтримці перед військовою загрозою з боку Росії.

Читайте також: Росія відмовилася від транзиту газу через Україну

Фото Міноборони

Схожі новини