Передплата 2024 «Добрий господар»

«Північний потік-2» загрожує Німеччині

  • 17.01.2022, 17:40
  • 843

Російський газопровід “Північний потік-2” може бути причиною розколу “світлофорної” коаліції в Німеччини

«Північний потік-2» загрожує Німеччині
«Північний потік-2» загрожує Німеччині

Як йдеться у статті Financial Times, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, із «Зелених» в німецькому уряді, заявила, що «Північний потік-2» не запустять, якщо Росія знову вторгнеться в Україну.

Тим часом німецькі соціал-демократи, які за союз з Росією, не підтримують санкцій щодо російського газопроводу.

Нещодавно міністр оборони Німеччини та представник СДПН Крістін Ламбрехт заявила, що «газопровід не варто втягувати в цей конфлікт», а генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт сказав, що міжнародні суперечки навмисно заохочують, «щоб поховати проекти, які завжди були скалкою для деяких людей». Висловлювання Кюнерта було очевидною критикою «Зелених».

Німецький канцлер Олаф Шольц, який представляє соціал-демократів, також відмовився публічно підтримувати санкції проти російського «Північного потоку-2» та намагається бути обережним у своїх заявах щодо Росії та газопроводу. На думку експерта DGAP по Східній Європі Штефана Майстера, що це свідчить про відсутність консолідованої позиції німецького уряду щодо Росії.

«Ці розбіжності послаблюють Німеччину та ЄС», — сказав він.

Проте, як пише FT, не всі соціал-демократи згодні з обережним підходом канцлера Шольца. Так, колишній заступник міністра закордонних справ Німеччини Майкл Рот, який наразі займає посаду глави впливового парламентського комітету з іноземних справ, заявив минулої п’ятниці, що Німеччина повинна послати Росії чіткий сигнал: «Північний потік-2» не запрацює у випадку агресії проти України.

Читайте також: Росія проти США

Фото з мережі

Схожі новини