Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та НАТО підписали оновлений меморандум

  • 17.01.2022, 15:30
  • 770

Україна підписала з НАТО оновлений Меморандум про продовження спільної роботи над технологічними проєктами

Україна та НАТО підписали оновлений меморандум
Україна та НАТО підписали оновлений меморандум

Про це йдеться у заяві на сайті НАТО.

Як повідомляє «Європейська правда», у межах цієї оновленої угоди країни НАТО будуть поглиблювати співпрацю з Україною, щоб підтримувати її у модернізації інформаційних технологій та комунікаційних послуг, одночасно визначаючи сфери, де може знадобитися навчання персоналу.

«Наші експерти готові продовжувати це важливе партнерство», — сказав генеральний менеджер агентства NCI Людвіг Декамп.

Першу угоду схвалили в 2015 році, і з того часу Агентство постійно підтримувало Україну в технологічних питаннях — насамперед через Трастовий фонд НАТО-Україна з питань командування, контролю, зв’язку та комп’ютерів.

«Підписаний сьогодні Меморандум продовжує наше співробітництво, започатковане у 2015 році. За підтримки НАТО ми плануємо й надалі впроваджувати сучасні інформаційні технології та сервіси в систему управління Збройними Силами України», — сказала голова Місії України в НАТО Наталія Галібаренко.

У рамках цієї угоди була розроблена регіональна програма безпеки повітряного простору Україна-НАТО (RASP) для забезпечення раннього сповіщення та координації загроз повітряному простору. Система включає інтегровану систему IP-телефонії та пропонує операторам інструменти, які допомагають їм взаємодіяти один з одним: чат, географічні показники та виділення траси літака. Пристрої підключаються через виділену мережу окремо від Інтернету.

Читайте також: Ми мусимо уникнути бліцкригу з Росією

Фото з відкритих джерел

Схожі новини