Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові прооперували чоловіка, який ходив навприсядки

  • 17.01.2022, 16:15
  • 706

У 57-річного чоловіка ноги були зігнуті на 90 градусів

У Львові прооперували чоловіка, який ходив навприсядки
У Львові прооперували чоловіка, який ходив навприсядки

Він не міг розігнути ноги, тому не міг стояти, а пересувався лише навприсядки.

Як пише УП, про це повідомляють у Першому територіальному медичному об'єднанні Львова.

Десять років тому чоловік переїхав зі Львова до села та оселився на горищі батьківської хати. Горище холодне та невисоке, тому під час ходьби доводилося підгинати ноги.

Після першої ж зими чоловікові, аби розрівняти ноги, доводилося докладати зусиль. Пізніше, коли тепліло, то усе минало, та в перші прохолодні ночі симптоми поверталися. Пізніш ноги чоловіка зігнулися остаточно, і він більше не міг нормально пересуватися — лише на колінах і навприсядки.

У нього буквально «закам'яніли» суглоби, м’язи та сухожилля. Два роки тому чоловіка забрав до Львова брат, він кілька місяців шукав лікарів, які б змогли допомогти родичу. Зрештою, він звернувся до хірургів 8-ї лікарні Першого ТМО Львова.

Медики розрізали кістки на обох ногах і вставили імпланти. Тоді вони вирішили оперувати хворого. Однак через складність ситуації працювати медикам довелося вже не з м’язами та сухожилками, які були скороченими, а з кістками.

«І хоча він ще не бігає, але вперше за два останні роки він випрямляє ноги і робить кроки. Після реабілітації, нехай і виснажливої та довгої, чоловік зможе знову нормально ходити», — додали лікарі і запевнили, що операція була успішною.

Фото медиків
Фото медиків

Читайте також: У львівській лікарні провели рідкісні операції

Фото медиків

Схожі новини