Передплата 2024 «Добрий господар»

Водохреща у Львові: де можна буде набрати води

  • 17.01.2022, 14:15
  • 777

19 січня на площі Ринок у Львові традиційно відбудеться щорічний Чин освячення води. Охочих прийти на водосвяття закликають бути в масках та дотримуватись соціальної дистанції. Воду можна буде набрати впродовж дня

Водохреща у Львові: де можна буде набрати води
Водохреща у Львові: де можна буде набрати води

Загальноміське освячення води розпочнеться о 13:30 год.

Чин освячення води, відповідно до графіку, очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян.

«Цього року, як і минулого, на площі Ринок встановлять резервуар для води на 1500 літрів. Її вистачить для усіх охочих. За технічним станом резервуару стежать наші працівники — його дезінфікують та ретельно промивають. Артезіанську воду, яка потрапляє у систему міських трубопроводів, постачатимуть на площу Ринок автоцистерною Галицького ШРП. Резервуар встановлять ввечері 18 січня, а вранці його наповнять водою», — розповів заступник директора ЛМКП «Львіводоканал» Юрій Свізінський.

Також для безпечного святкування трамваї № 1 та № 2 з 13:00 до 15:00 курсуватимуть за зміненими маршрутами. Відтак, № 1 їздитиме Городоцькою, а № 2 оминатиме центр міста вулицею Вітовського. Схеми руху можна знайти на сайті Львівської міськради.

Читайте також: Сьогодні — Водохреще, або Йордан: звичаї, прикмети, заборони

Фото з мережі

Схожі новини