Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині відбудуться навчання за стандартами НАТО

  • 17.01.2022, 12:55
  • 795

Бійців навчатимуть українські інструктори. Також будуть спостерігачі-тренери зі збройних сил країн-НАТО

На Львівщині відбудуться навчання за стандартами НАТО
На Львівщині відбудуться навчання за стандартами НАТО

Як повідомили у Державній прикордонній службі, навчання відбудуться у лютому. Прикордонники з Одещини приїдуть на Львівщину для спільного з військовослужбовцями ЗСУ тренування за стандартами НАТО.

Про це пише «Твоє Місто».

У Міжнародному Центрі миротворчості та безпеки завершилася Головна конференція з планування навчання підрозділів в межах Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна (JMTG-U). У конференції взяли участь понад 30 представників Держприкордонслужби, Збройних Сил України та США. Військові обговорювали двомісячне тренування прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ, яке розпочнеться на початку лютого і триватиме до початку квітня.

Цьогоріч бійців навчатимуть українські інструктори з допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн-НАТО. Підготовка відбуватиметься з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS. Українські військові тренуватимуться за стандартами НАТО для того, аби набути кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та взаємосумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

Для довідки:

Підготовку українських прикордонників в межах Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна започаткували у 2020 році. За цей час діяти та взаємодіяти за стандартами НАТО навчилися прикордонні комендатури швидкого реагування Ізмаїльського, Сумського, Харківського та Львівського прикордонних загонів. Ці підрозділи також брали участь у міжнародних навчаннях Sea-Breeze, Rapid Trident та інших заходах, скерованих на підвищення боєготовності та покращення взаємосумісності з іншими складовими сектору безпеки України та країн НАТО.

Читайте також: Естонія розмістить тисячі солдатів швидкого реагування НАТО

Фото зі сайту «Твоє Місто»

Схожі новини