Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Facebook заблокував російську делегацію в ОБСЄ

  • 17.01.2022, 08:30
  • 484

Facebook обмежив доступ до офіційної сторінки російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю за озброєннями, що створила МЗС РФ

Facebook заблокував російську делегацію в ОБСЄ
Facebook заблокував російську делегацію в ОБСЄ

Про це повідомили російські дипломати.

Як пояснили у соціальній мережі, рішення ухвалили через публікацію з боку російських делегатів забороненого контенту.

«Робота розпочинається з відновлення нашого облікового запису в Facebook, заблокованого «на хвилі» постів щодо «гарантій безпеки», — йдеться в заяві делегації РФ.

Відомо, що Роскомнагляд надіслав до американської компанії Meta Platforms листа з вимогою пояснити причини блокування та відновити доступ до мікроблогу.

У російському відомстві ситуацію назвали «актом цензури».

«Дії адміністрації соцмережі Facebook порушують ключові принципи вільного розповсюдження інформації, безперешкодного доступу до неї», — підкреслили в документі.

Тим часом заступник голови комітету Держдуми Р Ф з інформаційної політики, інформаційних технологій та зв’язку Антон Горелкін заговорив про запровадження санкцій щодо Facebook.

«Цей акт цензури матиме наслідки. Застосування санкцій у цій ситуації було б логічним, це стала міжнародна практика, а яких саме — вирішувати регулятору», — висловився він.

Представники російської делегації поширили на своїй сторінці лише заяви керівництва Кремля та МЗС РФ. Через блокування дипломати країни планують звернутися до керівництва ОБСЄ.

Читайте також: У Німеччині проти відключення Росії від SWIFT

Фото з відкритих джерел

Схожі новини