Передплата 2024 ВЗ

В Афганістані воюють таліби

  • 16.01.2022, 17:50
  • 737

Таліби-узбеки влаштували заворушення на півночі Афганістану після арешту місцевого командира

В Афганістані воюють таліби
В Афганістані воюють таліби

Як пише Мілітарний, у північній афганській провінції Фар’яб місцеві узбеки влаштували заворушення, бо таліби-пуштуни з радикального руху заарештували командира талібів-узбеків, етнічного узбека Махдума Алема.

Алема заарештували у Мазарі-Шаріфі, адміністративному центрі північної провінції Балх, за наказом заступника міністра оборони уряду талібів мулли Мухаммада Фазеля. «Талібан» поки що не пояснив причину арешту. В адміністративному центрі провінції Фар’яб — місті Меймені, де більшість мешкнців етнічні узбеки, відбулися заворушення.

Місцеві узбеки стали нападали на талібів-пуштунів та відбирали у них зброю. У соціальних мережах з’явились відео заворушень.
Після зіткнень бойовики-пуштуни стали покидати місто Меймене, з міста поїхали призначені талібами керівник та начальник поліції.

Окрім того, учасники протестів спустили з будівлі місцевої адміністрації прапор «Талібану». На півночі країни у грудні вже відбувалися протести місцевих узбеків проти дій талібів-пуштунів.

Лідер партії «Національний конгрес Афганістану» Абдул Латіф Педрам закликав непуштунських бойовиків «Талібану» виступити проти монополії пуштунських етнічних талібів.

Читайте також: Таліби ліквідували виборчу комісію

Фото з мережі

Схожі новини