Передплата 2024 «Добра кухня»

У Німеччині протестують проти карантину

  • 16.01.2022, 17:20
  • 669

У кількох містах Німеччини відбулися чергові протести проти обмежень щодо епідемії коронавірусу та вакцинації

У Німеччині протестують проти карантину
У Німеччині протестують проти карантину

Як повідомляє dpa, у Гамбурзі суд заборонив акції антивакцинаторів. Однак все ж пиблизно 3 тисяч людей таки прийшли на протест.

У Фрейбурзі на протест проти коронавірусної політики уряду прийшли приблизно 6 тисяч людей.

У Дюссельдорфі на протест з гаслами проти обов’язкової вакцинації вийшли майже 7000 людей. У поліції розповіли, що загалом зібрання минули спокійно. У кількох десятках випадків людей оштрафували за ігнорування масок і одного затримали за носіння ножа.

Керівник федерального Офісу захисту конституції Томас Гальденванг застеріг, що у відомстві вбачають нові типи загроз з боку протестувальників проти ковідної політики уряду. За його словами, цих людей не можна чітко класифікувати як крайніх правих або крайніх лівих екстремістів, їх не об’єднує якась конкретна ідеологія, але спільною для них є зневага до чинних демократичних інституцій та представників влади.

Гальдеванг зазначив, що ця група людей тільки зараз сфокусувалася на питаннях епідемії, але щойно проблема зміниться, вони можуть взятися за теми.

«Чи коронавірус, чи міграційна політика, чи катастрофічні повені — дехто з тих самих людей намагаються створити враження, що держава нічого не робить,» — розповів він.

Читайте також: У Франції протестують через вакцинацію

Фото dpa

Схожі новини