Передплата 2024 ВЗ

Посол України в ФРН закликав Берлін переглянути збройне ембарго

  • 16.01.2022, 15:42
  • 531

За його словами, українці усвідомлюють, що коаліційна угода нового уряду ФРН передбачає обмежувальну політику щодо експорту озброєнь, яка не допускає постачання зброї у кризові райони

Посол України в ФРН закликав Берлін переглянути збройне ембарго
Посол України в ФРН закликав Берлін переглянути збройне ембарго

Посол України в ФРН Андрій Мельник перед візитом міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок до Києва закликав Німеччину переглянути політику щодо ненадання оборонних озброєнь Україні.

Як передає Укрінформ, звернення дипломата опублікувало видання Zeit.

«Люди в Україні вкрай розчаровані. Тепер настав момент істини, (який має виявити — ред.) хто справжній друг», — заявив посол.

Мельник також наголосив, що «цей політичний документ не є Біблією, а світ зараз стоїть перед найбільшою небезпекою війни у центрі Європи, найгіршої з 1945 року».

Він зазначив, що українці мають «святе право на самооборону», а також нагадав, що у німецькому кримінальному законодавстві передбачений злочин «ненадання допомоги». За його словами, той самий основний принцип діє і в міждержавних відносинах.

«Тому ми звертаємося до уряду Німеччини, особисто до міністра закордонних справ Бербок з закликом терміново допомогти Україні необхідним оборонним озброєнням. Це необхідно», — заявив дипломат.

Читайте також: У керівній коаліції Німеччини зростає готовність надати Україні засоби захисту

Фото ЗМІ

Схожі новини