Передплата 2024 ВЗ

У Мінцифри звинуватили Росію в кібератаці

  • 16.01.2022, 14:20
  • 573

Кібератаку на українські урядові сайти організувала Росія, аби забезпечити паніку та викликати в українців недовіру до своєї держави

У Мінцифри звинуватили Росію в кібератаці
У Мінцифри звинуватили Росію в кібератаці

Про це заявило Міністерство цифрової трансформації.

«За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, наразі всі докази вказують на те, що кібератаку організувала Росія. Москва продовжує гібридну війну та активно нарощує сили в інформаційному та кіберпросторах», — йдеться в повідомленні.

За даними відомства, що метою Росії було не лише залякати суспільство, а й дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади.

«Цього вони можуть досягти, поширивши в інфопростір фейки про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та про „злив“ персональних даних українців», — вважають у відомстві.

Тому українців закликали не піддаватися паніці.

«Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після злому 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року», — наголосили у Мінцифри.

Читайте також: Росія заперечує причетність до кібератак в Україні

Фото умовне з відкритих джерел

Схожі новини