Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ затримала зловмисника із санкційного списку РНБО

  • 14.01.2022, 15:35
  • 560

В Києві викрили контрабандистів, які намагалися незаконно ввезти до України з ЄС 75 тонн одягу

СБУ затримала зловмисника із санкційного списку РНБО
СБУ затримала зловмисника із санкційного списку РНБО

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Організатором оборудки був українець, який з квітня 2021 року перебуває в санкційних списках РНБО. Він зі спільниками в київському тіньовому офісі розробив план регулярних «постачань» до України брендового одягу, взуття і тканин.

Зловмисники намагалися незаконно ввезти до країни через митний пункт пропуску партію товарів. У документах вони вказали хибну інформацію про найменування й вартість вантажу, щоб мінімізувати митні платежі.

Різниця між митними зборами та сумою, яку збиралися заплатити контрабандисти, склала понад 5 млн грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили печатки, зокрема підсанкційних підприємств, фінансово-господарську документацію, магнітні носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності, записи з чорновою бухгалтерією.

Зараз у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 258−5 (фінансування тероризму), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України, триває слідство для притягнення до відповідальності всіх причетних до протиправної діяльності осіб. Учасникам незаконної оборудки повідомлять про підозру.

Читайте також: За рік СБУ виявила понад 100 угруповань, які підробляли сертифікати вакцинації

Фото: ssu.gov.ua

Схожі новини