Передплата 2024 ВЗ

У салонах трамваїв холодно, зате з колядками...

У ЛКП «Львівелектротранс» пояснили «ВЗ», що транспортні засоби ночують просто неба, крім того, на кожній зупинці відчинені двері «крадуть» увімкнене тепло

У салонах трамваїв холодно, зате з колядками...
У салонах трамваїв холодно, зате з колядками...

Пасажири Львова масово скаржаться на холоднечу в салонах трамваїв. «Прохання до „Львівелектротрансу“ увімкнути опалення в громадському транспорті, замість транслювання Різдвяних колядок. Прохання до адміністратора „Гарячої лінії“ — не відхиляти моє звернення, оскільки холодні вагони трамваїв це стандартне явище! Йдеться про маршрути трамваїв — номер 1, 2», — зазначив львів'янин Олексій Петрунін.

«Пасажири сплачують гроші не за комфортний проїзд, а „за святковий настрій та тепло у серці“! Увімкніть опалення в мороз — і тоді дійсно буде в людей позитивний настрій. Системи опалення встановлені — значить, мусять працювати в холодну пору року», — додав львів'янин Юрій Семашко.

Телефоную до «Львівелектротрансу». Прессекретарка підприємства Ольга Бачинська пояснила, що водії керуються документами підприємства, де чітко прописано, коли і за якої температури вмикати пічку.

«Водії зобов’язані вмикати опалення у трамваях та тролейбусах при зниженні температури нижче мінус два градуси, — каже Ольга. — Додатково проводимо контрольні перевірки, чи водії вмикають тепло. Але варто врахувати кілька факторів. Вночі транспортні засоби перебувають у депо на відкритій території. Дуже багато депо світу працюють так само».

Ольга Бачинська переконує, що пасажири скаржаться на холод в салонах саме вранці, коли салони ще не встигли нагрітися. Каже, водії справно вмикають опалення. Ще одна причина не завжди теплих салонів трамваїв, каже Ольга, на кожній зупинці відчиняють усі двері, тому йдуть суттєві тепловтрати.

«Особисто була на перевірках щодо тепла в салонах, — продовжує розмову. — В якихось транспортних салонах тепло відчувається краще, в якихось трохи гірше. У трамваях „берлінках“ тепловтрати менші. А у трамваях поважного віку тепловтрати більші».

Читайте також: Валідатори увімкнені, водії збирають готівку

Фото 4 студія

Схожі новини