Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бортницька мала оголосити текст ухвали щодо арешту майна Порошенка, але раптово «пішла у відпустку»

  • 14.01.2022, 13:20
  • 877

"Засідання з оголошення повного тексту судового рішення про арешт майна Петра Порошенка сьогодні не відбудеться", - заявив адвокат Порошенка

Бортницька мала оголосити текст ухвали щодо арешту майна Порошенка, але раптово «пішла у відпустку»
Бортницька мала оголосити текст ухвали щодо арешту майна Порошенка, але раптово «пішла у відпустку»

Суддя Печерського суду Віта Бортницька, яка мала сьогодні оголосити повний текст ухвали щодо арешту майна п’ятого президента Петра Порошенка, раптово пішла у відпустку. Про це повідомив один з адвокатів Петра Порошенка Денис Галанський.

Він також зазначив, що засідання було призначене 14 січня на 12.00.

«Засідання з оголошення повного тексту судового рішення про арешт майна Петра Порошенка сьогодні не відбудеться. В ухвалі, коли нам видали короткий текст, було написано, що на сьогодні це засідання було призначено на 12 годину. Зараз я дізнався, мені видали відповідну розписку про те, що судді немає, вона у відпустці. Нам дали розписку, що на 13.50 це буде 19 числа цього місяця. Можливо буде. Тому що мало бути сьогодні», — зазначив адвокат.

Він також повідомив, що адвокати Порошенка подали апеляційну скаргу на це рішення до Київського апеляційного суду. Галанський наголосив, що у рішенні Печерського суду про арешт майна є низка помилок, зокрема суд наклав арешт на майно, яке не належить Порошенку.

«Наскільки я розумію, особи, майно яких арештовано незаконно, окремо звернулися з апеляційними скаргами до Апеляційного суду Києва. Ми, отримавши короткий текст рішення, без мотивувальної частини, протягом 5 днів теж звернулися зі своїми апеляційними скаргами, тому що такий строк оскарження визначений законом. Ми не могли його пропустити, навіть не маючи повного тексту ухвали. Будемо мати повний текст ухвали — можливо, будемо уточнювати свої апеляційні вимоги», — наголосив адвокат Порошенка.

Він також нагадав, що у справі проти Порошенка рішення ухвалюються таємно, із грубими процесуальними порушеннями.

«Ми клопотання про обрання запобіжного заходу безпосередньо не бачили. Ми багато інформації черпаємо з преси. Дуже багато зливів, але чомусь нас не повідомляють про такі засідання, і ми не можемо належним чином підготуватися. Нагадаю, що про засідання щодо арешту майна Порошенка 6 січня на 9.30 нас повідомили смс-повідомленням 5 січня о 17 годині», — зауважив адвокат.

«Сьогодні мало відбутися оголошення ухвали про арешт майна з тою мотивувальною частиною рішення, якої нам не було оголошено безпосередньо в день його прийняття. Тобто ми мотивів прийняття рішення досі не знаємо», — резюмує Денис Галанський.

Як відомо, Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова теж пішла у відпустку на один день 20 грудня 2021 року — саме у цей день її заступник Симоненко із порушенням КПК підписав так звану «підозру» Порошенку.

Читайте також: Заступник Венедіктової, який підписав підозру Порошенку, має нагороди від Януковича та живе в елітному будинку

Європейський парламент застосує санкції проти суддів, причетних до політичного переслідування п’ятого президента України — про це в Брюсселі заявила депутатка Європейського Парламенту Віола фон Крамон-Таубадель. Вона порівняла репресії української влади проти Порошенка з часами Януковича.

«Якщо ви подивитесь на період 2010−2011 років, то причетні судді та політики потрапили під індивідуальні санкції. Люди, які відверто підтримують такі брудні політичні ігри, звичайно мають понести політичні та економічні наслідки. Ми тут в Європарламенті дуже чітко на цьому наполягаємо. Ми вже звернулися за цільовими санкціями проти російських суддів, які залучені до політичного правосуддя. І, звичайно, ми виступатимемо за такі самі санкції у випадку України. Ми виступатимемо за цільові санкції проти тих осіб, які залучені до цих брудних ігор», — застерегла Віола Фон Крамон.

Як стало відомо, суддю Віту Бортницьку, а також прокурорів та слідчого ДБР, які фабрикують справі проти Порошенка, внесли до бази Центру «Миротворець».

«З урахуванням того, що дії деяких працівників правоохоронної системи та судової гілки влади несуть пряму загрозу Національній безпеці України, зловживають виключним правом, наданим їм Державою, дискредитують правоохоронні органи, Центр «Миротворець» збиратиме їх у Чистилищі до купи. Як бойовиків, як найманців, як військових злочинців. Бо результати їхньої діяльності наносять не меншу шкоду Національній безпеці України.

Головна мета появи їх прізвищ у Чистилищі сайту «Миротворець» — не забути і запам’ятати кожного виконавця (слідчих, прокурорів, суддів і замовників), які своїми діями дискредитують та руйнують довіру населення до правоохоронної системи України шляхом фабрикації надуманих справ стосовно завідомо невинних людей", — йдеться на сайті «Миротворця».

Читайте також: «У мене був шок, коли почула звинувачення, бо я знаю, як все почалося», — євродепутатка прокоментувала справу проти Порошенка

Фото із соцмереж

Схожі новини