Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Ми не дозволимо Зеленському зробити в Україні "маленьку Росію": заява освітян та медиків Львівщини

  • 14.01.2022, 12:41
  • 1 036

Освітяни і медики Львівщини виступили проти політичних переслідувань опозиції, зокрема лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка

"Ми не дозволимо Зеленському зробити в Україні "маленьку Росію": заява освітян та медиків Львівщини
"Ми не дозволимо Зеленському зробити в Україні "маленьку Росію": заява освітян та медиків Львівщини

Медики та освітяни Львівщини поїдуть до Києва зустрічати п’ятого президента України

В той час, як медики вже понад 2 роки стоять на передовій у боротьбі з ковідом, щодня зустрічаються з небезпечною недугою, влада Зелененького не спромоглася навіть виплатити їм обіцяних надбавок до зарплати. Провальною була інформаційна кампанія вакцинації, а кисневі концентратори пацієнти часто шукали самостійно, бо влада не забезпечила ними лікарні.

«Гідне забезпечення умов праці, гідна зарплата медикам — це пріоритет цивілізованих демократичних країн. На жаль, Зеленський не продовжив ті реформи, які розпочав Петро Порошенко», — заявила голова первинної профспілкової організації комунального закладу «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Людмила Гера.

«Ми їдемо 17 січня в Київ, щоб відстояти право на життя в демократичній державі. Ми проти переслідувань. Ми приїдемо і вголос скажемо, про ті проблеми, які нині є в медицині та освіті», — зазначив медик, волонтер Анатолій Матківський.

Освітяни теж не дочекалися обіцяних 4-ох тисяч доларів від Зеленського. Передвиборчі обіцянки президента, так і залишилися обіцянками. Освітня галузь, через постійний брак фінансування втрачає молодих науковців, які їдуть працювати закордон. А за кілька років, ще й пожинатимемо плоди дистанційного навчання і неналежної його підготовки.

«Ми живемо в час гібридної війни і зараз маємо боротися з агресором, а не розколювати суспільства! Нам треба вчитися на власній історії», — сказала освітянка, волонтерка Ольга Ігнатенко.

Контроль інформаційного поля і свободи слова — це урок назад і повернеться до часів Януковича

«У нас єдиний ворог — це Росія, а політичні переслідування опозиції нині тільки на руку Кремлю», — заявила кандидатка біологічних наук, завідувачка кафедри екології ЛНУ, депутатка ЛОР від фракції «Європейська Солідарність» Звенислава Мамчур.

Вона додала: «Ми їдемо в Київ 17 січня — не просто зустріти Петра Порошенка, ми їдемо, щоб виступити проти політичних переслідувань!», — заявили освітяни і медики, — Ми повинні бути у столиці, щоб відстояти наше право на вільну і демократичну державу. Ми не дозволимо Зеленському зробити в Україні «маленьку Росію».

Читайте також: «Зустрічати Порошенка прибуде щонайменше 30 тисяч українців…»

Схожі новини