Передплата 2024 «Добра кухня»

Укроборонпром перевірить оборонний завод «Іскра»

  • 14.01.2022, 08:45
  • 615

Керівництво Укроборонпрому проведе службову перевірку через інформацію про призупинення роботи Казенного підприємства "Науково-виробничого комплексу "Іскра"

Укроборонпром перевірить оборонний завод «Іскра»
Укроборонпром перевірить оборонний завод «Іскра»

Про це повідомила пресслужба Укроборонпрому, Міноборони, інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр»

Очолив комісію, яка проведе перевірку, заступник гендиректора підприємства з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки Ігор Фоменко.

Відзначається, що «Іскра» є стратегічним для економіки та безпеки держави підприємством та згідно з чинним законодавством не може припинити свою діяльність.

Крім того, повідомляється, що Міноборони не відмовлялось від продукції «Іскри».

Концерн зазначає, що наразі існує затримка з виконанням одного з контрактів на замовлення Міноборони, усі обставини якої і покликана встановити перевірка.

Інформагентство «ОПК» з посиланням на представника «Іскри» повідомило, що підприємство припиняє роботу, зазначивши, що причиною є відмова Міноборони від усіх замовлень.

Нібито через відмову Міноборони скасувалося Держзамовлення на два дуже вагомих вироби, що створювалися в інтересах ЗСУ.

При цьому припиняються і дослідно-конструкторські роботи, а керівник підприємства був вимушений зупинити роботу.

У Міноборони повідомляли, що контракти з «Іскрою» будуть профінансовані після виконання підприємством взятих на себе зобов’язань. Йдеться про погашення дебіторської заборгованості у розмірі понад 58 млн грн.

У 2021 році оборонне відомство співпрацювало з КП «НВК «Іскра» за чотирма контрактами.

МОУ повідомляє, що у грудні 2021 року заплатило підприємству понад 51 млн грн за двома контрактами, які успішно виконуються.

Водночас у серпні — жовтні 2021 року за одним із контрактів підприємство не виконало зобов’язання вчасно, внаслідок чого виникла заборгованість у понад 58 млн грн.

«Авансування буде відновлено у разі погашення дебіторської заборгованості підприємством, або на виконання відповідного рішення суду, яке дозволить Міноборони здійснювати фінансування», — заступник міністра оборони Анатолій Петренко.

За його словами, «Іскра» уже звернулася з відповідним позовом до суду.

Петренко також додав, що кошти на фінансування зазначених робіт передбачені у проєкті зведеного трирічного плану закупівель товарів, робіт та послуг оборонного призначення.

Довідка

Казенне підприємство «Науково-Виробничий Комплекс «Іскра» — провідний розробник і виробник наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України.

Читайте також: Уряд перетворив «Укроборонпром» на акціонерне товариство

Фото: КП «НВК «ІСКРА»

Схожі новини