Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Цьогоріч у прокаті з'являться 13 українських фільмів: перелік

  • 13.01.2022, 13:30
  • 911

Список кінострічок Держкіно ще можуть оновлювати протягом року

Цьогоріч у прокаті з'являться 13 українських фільмів: перелік
Цьогоріч у прокаті з'являться 13 українських фільмів: перелік

Про це представники Держкіно повідомили «Укрінформу».

1 січня у кінопрокаті з`явилася комедія «Зірки за обміном» режисера Олексія Даруга про непримиренних суперників на сцені — Полю Малякову та Фому Михайловського, зірок шоубізнесу, які несподівано міняються тілами.

13 січня у кінотеатрах розпочинається прокат проєкту «Мультики в кіно. Українське для малят». Уперше на великих екранах діти зможуть побачити збірку цікавих українських мультфільмів.

З 20 січня на великих екранах можна буде побачити фільм-володар «Кришталевого ведмедя» Берлінале «Стоп-Земля» режисерки Катерини Горностай. Це чуттєва автобіографічна історія.

З 2 лютого запланована прем`єра комедії «Найкращі вихідні» режисера Влада Климчука. Глядач побачить 4 історії, безліч комедійних ситуацій та зворушливих моментів і зірок шоубізнесу: The HARDKISS, Onuka, alyona alyona, Verka Serduchka & band, Артем Пивоваров.

З 10 лютого на екранах з'явиться трагікомедія «Ґенделик» режисера Тараса Дудара, присвячений пам'яті сценариста картини Олександра Столярова.

З 17 лютого прокаті буде кримінальна драма Олега Сенцова «Носоріг».

24 лютого, у кінопрокаті має з'явитися комедія «Велика прогулянка» режисера Олега Зборовського. У центрі подій — дві родини, які у теплий весняний день «їдуть на шашлики» та опиняються на спільній галявині, котру кожна з родин вважає «своєю». Суперечка, яка виникає між ними, переростає у гротескну «війну» за місце від приготування шашликів.

З 3 березня очікують документально-ігровий фільм «Магда» режисера Дениса Соболева про німкеню Магду Хоманн, яка закохалася в українського солдата в часи Першої світової війни та приїхала з ним в Україну.

Також із 3 березня запланований прокат романтичної комедії «Сусідка» режисерки Наталії Пасницької за сценарієм Ірени Карпи.

З 10 березня в кінопрокаті буде містичний трилер «Егрегор» режисера Станіслава Капралова.

З 24 березня в кінотеатрах очікується стрічка «Я, „Побєда“ і Берлін» режисерки Ольги Ряшиної.

З 12 травня можна буде побачити у прокаті бойовик «Довбуш» режисера Олеся Саніна. «Гідність або забуття!» — таким є гасло фільму про українського легендарного опришка Олексу Довбуша.

29 грудня, на екранах з`явиться мультфільм «Мавка. Лісова пісня» режисера Олега Маламужа за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки. В основі мультфільму — образи зі слов’янських міфів і легенд.

Читайте також: Оголошено номінантів на премію «Золотий глобус 2022»

Фото із мережі (кадр із фільму «Носоріг»)

Схожі новини