Передплата 2024 ВЗ

База "Миротворця" поповнилась: деталі

  • 13.01.2022, 10:13
  • 1 099

У "Миротворець" потрапили прокурори та слідчий ДБР, які сфабрикували "справу" проти Порошенка

До бази Центру «Миротворець» внесли заступника генерального прокурора Симоненка, який підписав так звану «підозру» п'ятому президенту Петру Порошенку, а також прокурорів та слідчого ДБР, які причетні до цієї справи. Це видно із повідомлень на сайті «Миротворця».

На сайті йдеться, що заступник генпрокурора Симоненко Олексій Юрійович, перебуваючи у змові з групою невстановлених осіб, усвідомлюючи злочинність своїх діянь, взяв участь у фальшуванні так званої доказової бази за звинуваченням у держзраді президента України Порошенка. Користуючись короткочасною відсутністю генерального прокурора України, грубо порушивши присягу та законодавство України, підписав сфабриковану підозру про злочин Петру Порошенку — мовиться у повідомленні.

Старший слідчий в ОВС ДБР Дзвоник Максим Іванович підписав клопотання про застосування щодо Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокурор першого відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань, Бєлкін Юрій Геннадійович — за дорученням Симоненка здійснював повідомлення про підозру. А також прокурори Офісу Генерального прокурора Сафарян Олександр Едуардович та Бондаренко Олексій Петрович, які брали участь у фабрикації справи проти Порошенка.

Нагадаємо, в базу Центру «Миротворець» також потрапила суддя Печерського суду Віта Бортницька, яка ухвалила рішення про арешт майна п'ятого президента Петра Порошенка, — за «усвідомлені дії, спрямовані на руйнування судової системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї».

Читайте також: Заступник Венедіктової, який підписав підозру Порошенку, має нагороди від Януковича та живе в елітному будинку

Схожі новини