Передплата 2024 «Добрий господар»

Одна з країн може заблокувати Telegram

  • 12.01.2022, 14:20
  • 647

Глава МВС Німеччини Ненсі Фезер заявила, що в країні можуть відключити месенджер Telegram. Це стане “крайньою мірою” у випадку невиконання вимог законів країни

Одна з країн може заблокувати Telegram
Одна з країн може заблокувати Telegram

Як повідомляє Zeit, Німеччина «наодинці не має шансів» врегулювати ситуацію щодо соцмережі.

«Наразі є багато розпоряджень про порушення, але їх виконання частково буксує. Ми повинні тут натиснути, щоб взяти феномен під контроль. Але для цього нам потрібне європейське рішення», — зазначила Фезер.

Вона розповіла, що відключення месенджера буде «крайньою мірою», але спочатку треба «вичерпати всі інші варіанти», тож наразі Німеччина обговорює зі своїми партнерами у Євросоюзі, як регулювати Telegram.

«Сказати, що зрештою ми відключимо сервіс — це було би явно болісно для будь-якого постачальника послуг. Але ми повинні завжди дивитися, що станеться, якщо сервіс буде відключено — тоді прийде інший і ми станемо перед тією ж проблемою. Тому я припускаю, що ми маємо наростити зусилля в юридичній площині. Ми вивчаємо це», — пояснила Фезер.

Вона додала, що таке відключення матиме тяжкі наслідки, а тому воно і є крайнім заходом.

«До цього повинні провалитися всі інші шляхи», — додала міністр.

Нещодавно стало відомо, що Німеччина пригрозила соцмережі мільйонними штрафами у випадку подальшого невиконання німецького законодавства. Так, у МВС Німеччини закликали регулювати контент у месенджері, звинувативши його у розпалюванні ненависті в інтернеті.

Читайте також: Що з’явилося в Telegram після оновлення

Фото з мережі

Схожі новини