Передплата 2024 ВЗ

США хочуть затримати запуск "Північного потоку-2", – Нуланд

  • 12.01.2022, 10:30
  • 744

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд запевнила: якщо Росія нападе на Україну, то США, Німеччина та Європейський Союз заблокують постачання через газопровід "Північний потік-2". Вони вже зробили все для того, щоб відкласти їхній початок

США хочуть затримати запуск "Північного потоку-2", – Нуланд
США хочуть затримати запуск "Північного потоку-2", – Нуланд

Про це повідомляє «Єврпопейська правда».

«Зараз ми працюємо з німецькою стороною та Європейським Союзом, щоб пригальмувати введення цього газопроводу в експлуатацію. Нинішній уряд Німеччини зробив значні кроки в цьому напрямку. Цей напрямок додатково закріплений тими зобов’язаннями, які ми взяли з попереднім урядом щодо того, що буде з „Північним потоком-2“, якщо Росія вчинить напад на Україну» — сказала Нуланд.

Речник Держдепу Нед Прайс нагадав, що США і Німеччина зобов’язалися в липні 2021 року вжити рішучі заходи у випадку нової агресії Росії проти України.

«Газ через „Північний потік-2“ поки що не проходить, і ви чули різні заяви, зокрема — від міністерства закордонних справ Німеччини, що введення цього газопроводу в експлуатацію буде зупинено, якщо росіяни вторгнуться в Україну», — запевнив Прайс.

Будівництво «Північного потоку — 2» завкршилося на початку вересня 2021 року.

У середині листопада Федеральне агентство з мереж призупинило процедуру сертифікації газопроводу, зазначивши, що вона стане можливою лише після того, як оператор Nord Stream 2 AG, що базується в швейцарському місті Цуг, пред'явить документи про створення в Німеччині окремої компанії для управління газопроводом.

Читайте також: Росія — серійний ґвалтівник, ще раз полізете — дамо по яйцях, — ексглава МЗС Польщі Сікорський відповів Лаврову

Фото ТСН

Схожі новини