Передплата 2024 ВЗ

Зеленський оголосив, що готовий домовлятися з РФ про Донбас

  • 11.01.2022, 13:30
  • 852

Зеленський висловив готовність ухвалювати необхідні рішення під час нового саміту лідерів країн у межах Нормандського формату

Зеленський оголосив, що готовий домовлятися з РФ про Донбас
Зеленський оголосив, що готовий домовлятися з РФ про Донбас

Час предметно домовлятися про припинення російсько-українського конфлікту заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з радниками лідерів Франції та Німеччини. Еммануель Бонн та Єнс Пльотнер прибули до Києва для переговорів з керівником офісу Президента Андрієм Єрмаком. Про це йдеться на офіційній сторінці глави держави, передає «5 канал».

Зеленський висловив готовність ухвалювати необхідні рішення під час нового саміту лідерів країн у межах Нормандського формату.

«Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн (Нормандський формат — ред.)», — наголосив Зеленський.

На зустрічі сторони обговорили нинішню ситуацію на сході та подальші кроки для мирного врегулювання, а також шляхи деескалації ситуації на кордонах України.

Проведення чергового саміту в нормандському форматі стало б серйозним поштовхом процесу мирного врегулювання, переконував візитерів Андрій Єрмак.

7 січня Франція і Німеччина ініціювали зустріч лідерів «нормандської четвірки» щодо врегулювання конфлікту на сході України. Зустріч планують організувати протягом найближчих тижнів. Росія поки відмовляється від проведення саміту. Минулого тижня радники лідерів Франції та Німеччини відвідали Москву з цією пропозицією. Там зустрічалися з керівником адміністрації Володимира Путіна. Востаннє лідери чотирьох держав збиралися у нормандському форматі в грудні 2019 року.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року імовірність зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна припускав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Читайте також: Зеленський точно на Банковій?

Фото:Theukrainians

Схожі новини