Передплата 2024 ВЗ

У Львові 169 осіб уже отримали бустерну дозу вакцини

ВООЗ пропонує для бустерної дози вакцину Moderna, Pfizer

У Львові 169 осіб уже отримали бустерну дозу вакцини
У Львові 169 осіб уже отримали бустерну дозу вакцини

У Львові трохи стабілізувалася ситуація із захворюванням на коронавірус, за останню добу — 90 підтверджених випадків. Це пов'язано з тим, що у період Різдвяних свят люди менше робили тести на визначення інфекції. Після свят буде більше тестувань, є прогнози, що кількість захворювання зростатиме.

У Львові вакциновано 67% однією дозою, дві дози отримали майже 62%. Тепер львів’ян закликають прийти у пункти вакцинації на бустерну дозу вакцини для посилення захисного ефекту. Вона насамперед посилює ефект від вакцинації.

Про це повідомив на брифінгу керівник департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко.

Керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька додала, що у Львові є всі вакцини, тож є можливість отримувати третю — так звану бустерну дозу. У Львові її отримали 169 осіб, переважно медики.

«Світом шириться новий штам „Омікрон“, він швидко розповсюджується через короткий інкубаційний період — до трьох днів, — продовжує розмову пані Леся. — Вакцинація може захистити від проявів важкого захворювання. Бустерну дозу можуть отримати ті, які вакцинувалися двома дозами і вже пройшов термін 6−9 місяців. Потрібно провести ревакцинацію, бо вона захищає від важких симптомів. Закликаємо зробити ревакцинацію людей, які мають понад 60 років та людей, які мають хронічні захворювання. Оскільки ми аналізували попередні хвилі, то найбільший відсоток хворих — ті, які не були вакциновані, люди старшого віку. Оскільки були не вакциновані, ми мали доволі високий відсоток смертності. Також не забувати про профілактику — маски, дистанції, миття рук, провітрювання приміщень».

За словами Лесі Кобецької, ВООЗ пропонує для бустерної дози вакцину Moderna, Pfizer.

«Якщо особа має дві вакцини CoronaVac, то бустерну дозу пропонують робити Pfizer, — продовжує розмову чиновниця. — Якщо жінки вакцинувалися CoronaVac і згодом завагітніла, то теж рекомендують бустерну дозу вакциною Pfizer. Після другої дози — щонайменше шість місяців. Також пропонуємо додаткову вакцинацію людям, в яких ослаблена імунна система, і які мають онкологічні захворювання чи важкі хронічні захворювання. В цьому випадку бустерна доза — через три місяці. Є різні схеми, які рекомендує ВООЗ».

Читайте також:

Фото pexels

Схожі новини