Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найсвіжіший анекдот для російських військових у Казахстані

  • 10.01.2022, 13:15
  • 1 527

Військовий кореспондент Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК) Євгеній Піддубний опублікував анекдот у зв'язку з присутністю російського миротворчого контингенту в Казахстані

Найсвіжіший анекдот для російських військових у Казахстані
Найсвіжіший анекдот для російських військових у Казахстані

«Где-где? В Караганде!» — стійкий вислів у російській мові, що означає небажання прямо відповідати на питання про місцеперебування об'єкта.

Нагадаємо, до Казахстану направлено 31-у гвардійську окрему десантно-штурмову бригаду (Ульяновськ) і 98-ту гвардійську повітряно-десантну дивізію (Іваново), що входять до складу колективних сил оперативного реагування ОДКБ.

Експерти зазначили, що обидва підрозділи належати до еліти російської армії: воювали у Чечні та Грузії, перебували на кордоні з Україною. Підкреслимо, що наступальний характер підрозділів явно дисонує із твердженнями про те, що російські миротворці забезпечуватимуть охорону особливо важливих об'єктів та інфраструктури в Казахстані.

Контингент «миротворців» ОДКБ у Казахстані очолив Андрій Сердюков, командувач ВДВ та Герой Росії.

Андрій Сердюков раніше заявив, що російські миротворці завершили розгортання у Казахстані. За словами командувача миротворчих сил, контингент залишиться в країні до повної стабілізації ситуації.

Рішення відправити військовий контингент було ухвалено у четвер, 6 січня, Радою колективної безпеки ОДКБ. Він нібито буде у країні обмежений проміжок часу, а саме — «стільки, скільки вважатиме президент Казахстану за потрібне».

Читайте також: У столиці Казахстану знайдено мертвим полковника Комітету нацбезпеки

Фото: ЗМІ

Схожі новини