Передплата 2024 ВЗ

У Нью-Йорку найбільша пожежа за 30 років

  • 10.01.2022, 12:55
  • 764

У США в Нью-Йорку внаслідок пожежі в багатоповерховому будинку в районі Бронкс загинули щонайменше 19 людей, зокрема дев’ять дітей

У Нью-Йорку найбільша пожежа за 30 років
У Нью-Йорку найбільша пожежа за 30 років

Про це повідомляє видання Reuters.

Мер міста Ерік Адамс повідомив, що жертвами пожежі в Бронксі стали 19 осіб. Дев’ять з них — діти. В результаті пожежі 32 людини були госпіталізовані у важкому стані. Ще 63 людини отримали поранення.

«Це жахливий, жахливий, болісний момент для міста Нью-Йорка, і наслідки цієї пожежі дійсно принесуть в наше місто просто біль і відчай», — сказав Адамс.

Попередньо стало відомо, що причиною пожежі став несправний обігрівач у квартирі, що знаходилася на другому та третьому поверхах будівлі. Коли почалася пожежа, власники житла залишили квартиру, не зачинивши двері. Через це дим поширився по всій будівлі. Він став причиною загибелі більшості жертв.

Зазначається, що одним фактором, який збільшив кількість загиблих та постраждалих, стала пожежна сигналізація. Коли почалася пожежа, багато мешканців будинку її проігнорували — за словами тих, що вижили, через численні помилкові спрацьовування, які траплялися до цього.

Для гасіння полум’я знадобилося близько 200 співробітників пожежної охорони Нью-Йорка. Пожежа почалася у дворівневій квартирі на 2-му і 3-му поверхах будівлі. Наразі пожежу повністю загашено.

Читайте також: На свято Марії у Стрийському районі горіла старовинна дзвіниця

Фото: www.nbcnewyork.com

Схожі новини