Передплата 2024 ВЗ

МОЗ Казахстану спростувало інформацію про загиблих під час протестів

  • 09.01.2022, 18:15
  • 680

За даними МОЗ Казахстану, під час протистояння у країні загинули 164 людини. Пізніше в МОЗ спростували цю інформацію

МОЗ Казахстану спростувало інформацію про загиблих під час протестів
МОЗ Казахстану спростувало інформацію про загиблих під час протестів

Про це повідомив МОЗ Казахстану, яке цитує Радіо Азаттик, Tengrinews.kz.

У повідомленні відомства йдеться про три регіони та найбільше місто країни. В Алмати, за даними міністерства, загинули 103 особи (зокрема — двоє дітей), у Кизилордінській області — 21 особа, у Жамбилській — 10, в Алматинській — вісім.

Про місце загибелі ще 22 людей поки невідомо.

Влада Казахстану опублікувала кількісні відомості про загиблих вперше з 5 січня. Раніше повідомляли про вбивство 26 і поранення 26 протестувальників.

Пізніше в МОЗ Казахстану заявили, що не публікували статистику щодо загиблих. Видання Orda. kz звернулася за підтвердженням до МОЗ, де відповіли, що міністерство не надавало таких даних.

Telegram-канал @coronavirus2020_kz, в якому було опубліковано статистику, перебуває в компетенції міністерства інформації та суспільного розвитку. У цьому міністерстві Orda. kz заявили, що публікація статистики є технічною помилкою.

Глава МВС Казахстану заявив, що «злочинці» перевдягалися у форму поліцейських та військовослужбовців, щоб підірвати авторитет влади. За новими даними МВС Казахстану, «під час охорони громадського порядку та захисту конституційного ладу країни» загинули від «злочинців» 16 та отримали поранення понад 1300 співробітників поліції, військовослужбовців Національної гвардії та Міністерства оборони, а також спеціальних органів.

Читайте також: Російських військових у Казахстан привозять цілодобово, — ЗМІ

Фото TENGRINEWS. KZ

Схожі новини